7 prachtige voorbeelden van prachtige yoga-lerarenopleidingen

0 Comments

Yoga komt van het Sanskrietwoord “yuj” dat juk betekent; verbinden. En dit is precies wat je gaat doen tijdens een yoga docentenopleiding: met jezelf, je docenten en de andere studenten waarmee je deze reis maakt. Wanneer mensen verenigd zijn door de liefde voor yoga, hebben ze de neiging veel van dezelfde gedachten en gevoelens te delen; een katalysator voor inspiratie en levensveranderende beslissingen. Misschien begrijpt je directe vriendschapskring je passie voor yoga niet, of lachen ze je uit omdat je mediteert. Of misschien voel je je niet erg gesterkt door de mensen die het dichtst bij je staan, omdat je voelt dat je verandert en anders denkt; een fase van zelfgroei die vaak eenzaam kan aanvoelen. Het verenigen met een groep gelijkgestemde yogi’s kan gevoelens van eenzaamheid of anders voelen verdrijven. Ze zullen je groei aanmoedigen en bij elke stap aan je zijde staan. Vind je stam en houd heel veel van ze.

Maar je wilt geen les geven
Veel studenten worden van een yogalerarenopleiding afgehouden omdat ze geen les willen geven, en sommigen schreven zich zelfs in dat lesgeven niets voor hen is – vooral omdat het opstaan voor mensen hen met angst vervult. Maar deze cursussen gaan niet alleen over het worden van een fulltime yogastudioleraar. Yogales geven bestaat in vele vormen. Als de drang om les te geven ontstaat, kun je een kleine lunchpauzeles geven op het werk om je gestreste collega’s te helpen, in je leven met je familie en vrienden of je beste vriendin op haar trouwdag, maar bovenal is lesgeven de kunst om te delen wat je nodig hebt. leren. Alleen al door in de door u verworven wijsheid te leven, zult u de mensen om u heen inspireren en wanneer anderen de positieve veranderingen in u opmerken, zal dit bij hen intriges opwekken.

Dus als het de onderwijskant van een training is die je doet twijfelen of je aan een trainingstraject moet beginnen, weet dan dat er zoveel meer te bieden is – en sta open voor de mogelijkheden die je te wachten staan met lesgeven; je weet nooit wat er zal ontstaan. En wat de angstkant betreft: je angst onder ogen zien zal alleen maar tot groei leiden!

Hoe je de juiste opleiding kiest
Er zijn een paar vragen die je jezelf moet stellen als het gaat om het type training waarvoor je je inschrijft. Ten eerste: welke stijl van yoga of training wil je? Is het een yogastijl, of het nu Ashtanga, Vinyassa of Hatha is, of een bepaalde trainingsfocus – bijvoorbeeld een op afstemming gerichte of op filosofie gebaseerde training. yoga Onderzoek, lees en vraag om advies van yogadocenten die je vertrouwt.

Volgende – Wie is de leraar? Het is geweldig als je al eerder met de leraar hebt geoefend, zodat je al een relatie met hem hebt en weet dat je zijn stijl leuk vindt. Dit kan zijn dat je lokale yogaleraar een training geeft of dat je naar het buitenland bent gereisd en een leraar hebt ontdekt met wie je een volledige klik had. Het is zo belangrijk om te resoneren met de leraar en zijn stijl van lesgeven. Maar als iemand u sterk wordt aanbevolen door iemand die u kent en waar u van houdt, is dat ook geweldig.

Denk dan na over: wat voor soort ervaring wil ik? Er zijn zoveel TTC beschikbaar dat je zelf bepaalt waar en hoe je traint. Wil je je training combineren met een avontuur naar een ander land voor een volledig meeslepende ervaring? Intensieve trainingen zijn geweldig als uw levensstijl ervoor zorgt dat u een maand vrij kunt nemen. Of past een deeltijdopleiding naast uw dagelijkse leven beter bij uw wensen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts